Преди време си мислех, че Николета е едно симпатично, но посредствено момиче, което се рекламира чрез връзките си с футболисти. Оказа се, че не е така. Николета е ТВ водеща, Николета е медийна и светска икона, Николета е желан гост в редица предавания, Николета е "Папараци", а и самата нея я преследват такива.

Защо, Николета, всички те плюят и отправят критики към твоята персона? Та, нима са повярвали на Галилей, че Земята е кръгла? Нима Колумб не е тръгнал да търси Индия, а е открил други индианци? Ти си моята Индия, Николета. Исках да си говоря с много интелектуална млада дама, която да ми обясни по-подробно механиката при опитите с котката на Павлов и кучето на Шрьодингер, ала това тъй и не се случи. Дамоклевият меч виси над костенурката на Зенон, но защо, Николета, защо? Да, Николета, защо онзи мизерник, Кирилов от "Бесове" на Достоевски, само гадае какво е усещането за щастие? Николета, защо ние не приемем битката на титаните в древногръцката митология и не приемем Олимп като непревземаем, а това се съотнесе към есенцията на националния ни манталитет?

Николета, Николета,
над смълчаните полета
някой тича, някой крета,
но Българията клета
ни очаква футболярска,
не Софийска, неболярска,
но такава, че да знаем,
за футболисти да нехаем.



Любима Ники, малко коте имаш ли? Питам, защото наскоро четох, че било много полезно да си гледаме малки котета – да се грижим за тях, да ни учат как да сме отговорни, а и домашният любимец винаги помага в грижата ни за настоящето и бъдещото дете. Казвам ти го, макар че ти го знаеш - любовта към детето според Ван Гог била най-ценното нещо, което всеки може да изпита. Как е Николчето? Ох, дано расте добре. Не ѝ пускай мазни чалги, защото мозъчето ѝ ще се втечни и край. Това го пишат по вестниците, ето, цитирам истинско заглавие: "Чалгата втечнява мозъка!". Не се шегувам, Ники, пази малката Никол от твоето приятелче Васко-Азис, от всички, които щракат с пръсти (намажи им пръстите с олио или някакъв скъп зехтин, какъвто ползваш), и не ѝ позволявай да се забавлва с пошлите опити на някого да бъде нечие "малко коте".

И между другото: Ники, малко коте, кекс има ли? Защото искам да дойда да те видя и да ти донеса от едно страхотно кафе, но само ако имаш готов изпечен кекс. И ще ми разкажеш после какво става с Карбовски и Ванко Едно, Две и т.н. Една читателка обвини твой "колумнист", Ивайло Нойзи Цветков, че всъщност пише от мое име. Искам само да ти кажа, че аз пишех от негово име в сп. "Егоист".

Цунки, гушки и Цезар да те пази с лавров венец от уроки и от гадни малки котета!

автор: Ана Островска